A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Kotányi vadak fûszerkeverék 20g

Kedvencek közé!
359 Ft
17 950 Ft / kg
Cikkszám: 4717
Súly: 0.025 kg

Jellemzők

Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül

Termék információk

A Kotányi Vadak fűszerkeverék aromás fűszerek és zöldségek finom, harmonikus együttese.

Márka információk

Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.

Vadak fűszerkeverék

Egyéb információk

Aromazáró csomagolás

Összetevők

Zsálya, Kakukkfű, Borókabogyó, Mustármag, Fokhagyma, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Citrompor (maltodextrin, gyümölcs szárazanyag), Szegfűbors, Babérlevél, Zöldfűszeres-zöldséges keverék változó súlyelosztásban (pasztinák, karotta, zellergumó, póréhagyma, lestyán, petrezselyem), Bors, Szegfűszeg

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), szóját és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.

Tápértékre vonatkozó információk

Tápanyagok
  100 g-ban
Energia 1294 kJ / 309 kcal
Zsír 8,1 g
ebből telített zsírsavak 1,7 g
Szénhidrát 37 g
ebből cukor 16 g
Fehérje 13 g
11,2 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)

Elkészítés és tárolás

Receptek

Vadhúsos palacsinták
2 fő részére:
4 db sós palacsinta, 200 g vadhús (őz, szarvas, nyúl vagy vaddisznó), só, 2 EK olívaolaj, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 EK Kotányi Vadak fűszerkeverék, kevés vörösbor, 1/8 l pecsenyelé, 1 EK vörösáfonyakompót, vaj a forma kikenéséhez, Az öntethez: 4 EK tejföl, 2 db tojássárga, só, 1 TK Kotányi Kakukkfű

Elkészítés:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, rátesszük a húst, megszórjuk Kotányi Vadak fűszerkeverékkel és rövid ideig tovább pirítjuk. Vörösborral és pecsenyelével felöntjük, kb. 20 percig pároljuk. Ezután ledaráljuk a húst és vörösáfonya-kompóttal ízesítjük. Megtöltjük vele a palacsintákat, feltekerjük és egy kivajazott formába helyezzük. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és ezzel meglocsoljuk a palacsintákat. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütjük.

Tipp:
Tálaljuk friss salátával

További receptek a www.kotanyi.com oldalon

Elkészítés és felhasználás

Felhasználási javaslat:
Őz-, szarvas-, nyúl- és vaddisznóhúsból készült ételekhez ajánljuk.

Tárolás

Száraz helyen tartandó.

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció