Termékleírás
Jellemzők
Aromazáró csomagolás, Természetesen - Ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
E keverékünket ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a paprika és a gondosan összeválogatott fűszerek alkotta harmóniát. Sütés vagy grillezés előtt dörzsölje be a csirkét Kotányi sültcsirke fűszersóval és hagyja rövid ideig állni, hogy az ízek átjárhassák a húst. A csirke bőre sütéskor gyönyörű aranybarna színű és finom ropogós lesz.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
További leírás
További receptek a www.kotanyi.com oldalon.
Sültcsirke fűszersó
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Paprika, Kukoricakeményítő, Fokhagyma, Bors, Majoranna, Rozmaring
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 386 kJ / 92 kcal |
Zsír | 1,9 g |
ebből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 14 g |
ebből cukor | 6,4 g |
Fehérje | 2,8 g |
Só | 74,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Sültcsirke burgonyával és madársalátával 2 fő részére:
1 kisebb csirke, 1 csomag Kotányi Sültcsirke fűszersó, 1 EK vaj, 2 EK olívaolaj, 4 közepes főtt burgonya, 1 csipet Kotányi Rozmaring, 2 maroknyi madársaláta, 1 EK balzsamecet, 2 EK olívaolaj, só, bors, 1 csipet porcukor
Elkészítés:
A csirkét ízlés szerint dörzsöljük be Kotányi Sültcsirke fűszersóval, helyezzük egy tepsibe és locsoljuk meg 1 EK olívaolajjal. Tegyük a csirkére az 1 EK vajat is és öntsünk alá egy kevés vizet. Lefedve 190 fokon süssük kb. 45 percig, majd fedetlenül süssük tovább szép ropogósra. A főtt burgonyákat felkarikázzuk és olívaolajban megpirítjuk, majd sóval és rozmaringgal fűszerezzük. A madársalátát a balzsamecetből, olívaolajból, sóból, borsból és porcukorból készült öntettel meglocsoljuk. Frissen tálaljuk.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Ajánljuk sült- és grillcsirkéhez, csirkemellhez, csirkecombhoz.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!