A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Dr. Oetker dzsemfix 3:1 3*25g super

Kedvencek közé!
829 Ft
13 817 Ft / kg
Cikkszám: 3321
Súly: 0.066 kg

Termékleírás

Jellemzők

Dunsztolás nélkül, Különösen magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez, 1250 g gyümölcs, 350 g cukor, Gyors és cukortakarékos!, 3 tasak 3,75 kg gyümölcshöz, Családi csomag - Kedvező ár, A minőség a legjobb recept, Gyümölcsökről felsőfokon!

Termék információk

Javasolt különösen magas gyümölcs-, illetve alacsony cukortartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez. Kiemeli a gyümölcs eredeti ízét. Édesítőszerrel vagy egyéb cukorhelyettesítővel is elkészíthető!

A Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 segítségével igazán magas gyümölcstartalmú lekvárokat készíthetünk néhány perc alatt, megőrizve kedvenc gyümölcseink eredeti zamatát. Különösen cukortakarékos, édesítőszer vagy egyéb cukorhelyettesítő hozzáadásával is használható!

A Dr. Oetker befőzőszerekben a természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 3 percre rövidítsük. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.

Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez

Összetevők

Fruktóz, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Dextróz, Tartósítószer (szorbinsav), Pálmaolaj

Elkészítés és tárolás

Receptek

42 számú recept a belső oldalon.
További receptötleteket legújabb receptesfüzetünkben vagy honlapunkon talál!

Elkészítés és felhasználás

Adagolás:
1000-1250 g gyümölcs (előkészített), 350 g cukor (vagy a cukor mennyiségének megfelelő édesítőszer illetve egyéb cukorhelyettesítő), 1 tasak Dzsemfix 3:1.

1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük.
Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral (vagy a cukor mennyiségének megfelelő édesítőszerrel illetve egyéb cukorhelyettesítővel) elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:
• Őszibarack eltevése esetén használjunk két tasak Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé.
• Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
• A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
• További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció