A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Szilas kapros savanyúságtartósító 200g

Kedvencek közé!
245 Ft
1 225 Ft / kg
Cikkszám: 932
Súly: 0.202 kg

Jellemzők

Két ötliteres savanyúság eltevéséhez

Összetevők

Konyhasó, Mustármag, Tartósítószer (nátrium-benzoát), Koriandermag, Kapormag (min. 1%), Fekete bors, Tört babérlevél

Elkészítés és tárolás

Elkészítés és felhasználás

A tasak tartalma két ötliteres üveghez elegendő. Forraljunk fel 4,5 l vizet. Öntsük a forrásban lévő vízhez a tasak tartalmát, és néhány percig együtt forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd 4 dl 20%-os ecetet (vagy 8 dl 10%-os ecetet) adjunk hozzá. Néhányszor keverjük meg.

Csemegeuborka: Az alaposan megtisztított, megmosott, lehetőleg nem túlságosan nagy uborkát rakjuk ötliteres tiszta üvegekbe. Falapocskával szorítsuk le. Üvegenként szórjunk bele 10-12 dkg cukrot. A kihűlt lét öntsük rá az uborkákra, ügyelve, hogy a fűszerek egyenletesen osztódjanak el a két üveg között. Ezután megnedvesített celofánnal kössük le az üvegeket.
Ecetes paprika: Ugyanúgy járjunk el, mint a csemegeuborkánál, de cukrot nem teszünk hozzá.
Káposztával töltött paprika: A cecei vagy bogyiszlói paprika belsejét kicsumázzuk és enyhén sózott, köménymagozott, csíkra vágott friss káposztával megtöltjük.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció