Összetevők
Sajtpor 27% (sajt, tejsavókészítmény), Nagy zsírtartalmú tejpor 25%, Módosított kukoricakeményítő, Pálmazsír, Jódozott só, Búzaliszt, Keményítő (burgonya, zöldborsó), Élesztőkivonat (árpával, búzával, zabbal), Aromák (tejszármazékkal), Só, Cukor, Hidrolizált növényi fehérje, Fűszerek (fokhagyma, kurkuma), Tejsavókészítmény, Maltodextrin¹, Tejcukor, Petrezselyem 0,1%, ¹Maltodextrin: Enyhén édes ízű, kukorica-, búza-, rizs- vagy burgonyakeményítőből nyert élelmiszer összetevő.
A termék tojást, zellert és mustárt tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 2172 kJ/522 kcal | 641 kJ/154 kcal | 2500 kJ/601 kcal | 30% |
Zsír | 37 g | 3,8 g | 15 g | 21% |
amelyből telített zsírsavak | 24 g | 1,6 g | 6,2 g | 31% |
Szénhidrát | 33 g | 20 g | 78 g | 30% |
amelyből cukrok | 6 g | 1,2 g | 4,7 g | 5% |
Rost | 0,5 g | 1,3 g | 5,1 g | |
Fehérje | 14 g | 9,3 g | 36 g | 72% |
Só | 8,5 g | 0,35 g | 1,4 g | 23% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) | ||||
**1 adag = 390 g (a tasak tartalma 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Javasolt hozzávalók:
25 dkg csirkemell
30 dkg penne
2 dl tej
30 g Rama margarin
1 dl víz
Elkészítési javaslat:
1. A csirkehúst vágjuk kis kockákra és pirítsuk meg a margarinon.
2. Adjunk hozzá 2 dl hideg tejet és 1 dl vizet. Keverjük bele a tasak tartalmát, kevergetve forraljuk fel.
3. Újraforrástól számított 5 percig, kevergetve, alacsony lángon főzzük.
Tálaljuk főtt tésztával.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!