A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Horváth Rozi kurkuma õrölt 20g

Kedvencek közé!
205 Ft
10 250 Ft / kg
Cikkszám: 4880
Súly: 0.025 kg

Összetevők

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Elkészítés és tárolás

Receptek

Tradicionális ízeink újragondolva

Csirke tikka masala

1 ó +6 óra pihentetés
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos

Hozzávalók:
4 csirkecomb kicsontozva, 3 ek római kömény, 3 ek füstölt paprika, 2 ek őrölt koriander, 2 tk Horváth Rozi kurkuma, 1 tk cayenne-i bors, 10 gerezd fokhagyma, 3 ek reszelt gyömbér, 300 g görög joghurt, 4 közepes citrom leve, 200 g hámozott, kockázott paradicsom, 200 g tejszín, 1 ek só, 3 ek vaj, 2 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma.

Elkészítése:
A római köményt, a paprikát, a koriandert, a kurkumát, a cayenne-i borsot összekeverjük, egyharmad részét félretesszük, 6 gerezd zúzott fokhagymát és 2 evőkanál reszelt gyömbért adunk a nagyobb rész fűszerkeverékhez, majd simára keverjük joghurttal, a citromlével és a sóval. Ebbe tesszük a húsokat és hűtőben 6 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát 4-4 percig sütjük közepes hőfokon. Falatnyi darabokra vágjuk a megsült húst.

A vajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, gyömbért, és a félretett fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, majd simára turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, végül a húsokat, és öt percig forraljuk.

Tipp:
Hosszúszemű basmati vagy jázminrizzsel tálaljuk.

Tárolás

Száraz, fénytől védett helyen tartandó!

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció