A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Dr. Oetker dzsemfix 3*20g sárgabarack

Kedvencek közé!
819 Ft
273 Ft / db
Cikkszám: 21364
Kiszerelés: 3db / db
Súly: 0.066 kg

Jellemzők

Dunsztolás nélkül!, Sárgabarackból készülő lekvár vagy dzsem készítéséhez, 1250 g sárgabarack, 350 g cukor, Gyors és cukortakarékos!, 3 tasak 3,75 kg gyümölcshöz, Családi csomag - Kedvező ár

Termék információk

Javasolt sárgabarackból készülő magas gyümölcstartalmú lekvár, dzsem készítéséhez. A sárgabarack tulajdonságainak figyelembevételével kifejlesztett zselírozóanyag, amely kiemeli a sárgabarack eredeti ízét.

Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez

Összetevők

Dextróz, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Pálmaolaj

Elkészítés és tárolás

Receptek

Adagolás:
1000-1250 g sárgabarack (előkészített), 350 g cukor, 1 tasak Dzsemfix Sárgabarackhoz.

1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarackot szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük.
Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:
• Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
• A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
• További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció